Zoek

28 september: Symposium Intergenerationele overdracht van crimineel gedrag

Vrijdag 28 september | 13.30 – 18.00 | Lloyd Hotel Amsterdam

Sommige gezinnen zitten vast in een patroon van crimineel gedrag, armoede en drugsmisbruik, ondanks interventies van de kinderbescherming en gerechtelijke sancties. Hoe komt dat?
Recent verscheen Intergenerational Continuity of Criminal and Antisocial Behaviour van NSCR-onderzoekers Veroni Eichelsheim en Steve van de Weijer bij uitgeverij Routledge. In dit boek zijn de belangrijkste bevindingen uit intergenerationele studies over crimineel gedrag van over de hele wereld gebundeld.

Tijdens het bijbehorende symposium wordt het eerste exemplaar uitgereikt aan kinderombudsman Margrite Kalverboer, in de voormalige Amsterdamse jeugdgevangenis het Lloyd Hotel. Deze middag is er ook een paneldiscussie met ervaringsdeskundigen, onder andere een ouder van een top-600 jongere, een voormalige gedetineerde en een gezinsmanager van de jeugdbescherming. De auteurs van het boek geven een korte presentatie, Lloyd-directeur Piet Boogert vertelt iets over de rijke geschiedenis van het hotel en de dag wordt afgesloten met pitches over intergenerationeel onderzoek bij het NSCR en een borrel.

Programma
13.30
Inloop
14.00 Opening door NSCR-directeur Catrien Bijleveld
Korte geschiedenis van het Lloyd Hotel door directeur Piet Boogert
Boekpresentatie door auteurs Veroni Eichelsheim en Steve van de Weijer
Kinderombudsman Margrite Kalverboer ontvangt het eerste exemplaar
15.15 Pauze
15.30 Paneldiscussie onder leiding van EMMA-expert Hans Moors
16.30 Pitches & posters
Borrels & hapjes

 


Direct aanmelden

Lloyd Hotel
Oostelijke Handelskade 34
1019 BN Amsterdam

Het Lloyd Hotel ligt hier.
U kunt parkeren in parkeergarage Rietlandpark, Oostelijke Handelskade 355.

 

 

 

 

Over dr. Veroni Eichelsheim

Veroni Eichelsheim studeerde in 2005 af in de klinische psychologie aan de Universiteit Leiden, na een onderzoeksstage bij het NSCR. Op 18 maart 2011 verdedigde zij haar proefschrift aan de Universiteit Utrecht getiteld: ‘The Complexity of Families. Assessing family relationships and their association with externalizing problems’. Daarna deed zij een jaar onderzoek bij het WODC naar de ervaringen van jongeren in jeugddetentie. Vervolgens werkte ze als UD bij de Universiteit Leiden (afdeling Criminologie), waar ze onderwijs verzorgde in onderzoeksmethoden en waar ze werkte aan een onderzoek naar de criminele attitudes van volwassen gedetineerden.

Vanaf augustus 2013 is Veroni werkzaam als onderzoeker bij het NSCR. Zij is met name geïnteresseerd in de complexe intergenerationele interactie tussen gezinsrelatiekwaliteit, opvoeding en delinquent gedrag. Voor de opleiding criminologie van de VU begeleidt zij bachelor-en mastertheses.

Veroni maakt deel uit van de Clusters Intergenerationeel en Extremisme/Terrorisme.

Bekijk alle berichten
NSCR