Zoek

Contact

nscr-gebouw

Adres

Postadres

NSCR
Postbus 71304
1008 BH Amsterdam

Bezoekadres

De Boelelaan 1077a
(ingang Buitenveldertselaan)
1081 HV Amsterdam

Contact

Telefoon: +31 (0)20 598 5239
E-mail: nscr@nscr.nl

Routebeschrijving

Het NSCR geniet de gastvrijheid van de Vrije Universiteit Amsterdam (VU), op de campus aan de De Boelelaan in Amsterdam Zuid. Het NSCR heeft zijn kantoor in gebouw Initium, een gebouw direct achter het hoofdgebouw van de VU. De ingang is gelegen aan de Buitenveldertselaan, tegenover tramhalte ‘De Boelelaan’ van lijn 5 en 51.

Openbaar vervoer

Het gebouw Initium is het makkelijkst met het openbaar vervoer te bereiken. Het is een kleine tien minuten lopen van NS station Amsterdam Zuid. Verlaat het perron aan de Schipholzijde, sla linksaf (Buitenveldertselaan), bij het volgende kruispunt met stoplichten (De Boelelaan / Buitenveldertselaan) staat het hoofdgebouw van de VU aan uw rechterhand. Loop iets verder de Buitenveldertselaan in, het volgende gebouw rechts is Initium. Op dat kruispunt stoppen ook tram 5 en sneltram 51, die beide vanaf NS station Amsterdam Centraal naar Amstelveen rijden (ca. 30 minuten). De halte heet ‘De Boelelaan’. Loop het perron af in de richting Amstelveen, rechtsaf oversteken en u staat precies voor het Initium.

Men kan vanaf station Amsterdam Zuid ook sneltram 51 (richting Amstelveen) één halte nemen en uitstappen bij halte ‘De Boelelaan’. Op de De Boelelaan, pal voor de hoofdingang van de VU, is ook het eindpunt van tram 16 (van Amsterdam Centraal) en stoppen streekbussen 241, 242 (vanuit Amstelveen), 346 (vanuit Haarlem), en 310 (vanuit Nieuw Vennep en Schiphol).

Auto

Per auto bereikt men de VU vanaf de ringweg rond Amsterdam A10, afslag S109, linksaf richting Buitenveldert, weer links (volg borden VU). U rijdt dan op de De Boelelaan, langs het VU Ziekenhuis. Voor het volgende stoplicht staat het hoofdgebouw van de VU aan uw rechterhand, rechtsaf is de Buitenveldertselaan, waar Initium direct achter het hoofdgebouw VU staat.

Parkeren

De VU heeft geen bezoekersparkeerterrein en de openbare (betaalde) parkeerterreinen zijn vaak overvol. Dichtstbijzijnde (betaalde) parkeergarage is ‘Mahler’ (Claude Debussylaan 42, 1082 MC Amsterdam), die vlakbij NS-station Amsterdam Zuid staat. Vanaf daar is het een minuut of zeven lopen naar het NSCR.

Gesloten

Het NSCR is in 2018 gesloten op:
  • 2 april
  • 27 april
  • 10 en 11 mei
  • 21 mei
  • 24 t/m 28 december
  • 31 december

NSCR