Zoek

Fellows

Op het NSCR werken naast onze stafleden ook diverse onderzoekers uit binnen- en buitenland. Onderzoekers met wie wij een structurele samenwerking hebben, worden fellow van het NSCR. Fellows van de Vrije Universiteit (VU) Amsterdam zijn ook verbonden aan het interfacultaire onderzoeksinstituut A-LAB. Zowel onze A-LAB fellows als de fellows van andere internationale onderzoeksinstellingen participeren in het onderzoeksprogramma van het NSCR.

Onze A-Lab fellows zijn:

Joke Harte

Barbora Holá

Victor van der Geest

Jan-Willem van Prooijen

De international fellows van 2016 zijn:

Christophe Vandeviver (september – november)
Universiteit Gent

Dr. Christophe Vandeviver is postdoctoraal onderzoeker van het Fonds voor Wetenschappelijk Onderzoek (FWO) aan de Universiteit Gent. Hij is verbonden aan het Institute for International Research on Criminal Policy (IRCP). Zijn onderzoek richt zich op de mobiliteit van de dader en de ruimtelijke clustering van criminaliteit. Van 5 september tot en met 4 november werkt Christophe op het NSCR waar hij samen met prof. dr. Wim Bernasco onderzoek zal doen naar locatiekeuze en doelwitkeuze bij woninginbraak.

Susan Dennison (september)
Griffith University

Assoc. Prof. Susan Dennison is Senior Lecturer aan de School voor Criminologie en Strafrecht aan Griffith University. Zij behaalde haar doctoraat in de forensische psychologie aan Charles Sturt University in 2001. Haar onderzoek richt zich op de cruciale vraag of ouderlijke opsluiting substantieel bijdraagt aan slechte ontwikkelingsuitkomsten voor kinderen, bovenop de ouderlijke criminaliteit en andere bestaande risicofactoren.

Lieven Pauwels (periode nog niet bekend)
Universiteit Gent

Michael Tonry (periode nog niet bekend)
University of Minnesota

Johan van Wilsem (periode nog niet bekend)
WODC

NSCR