Zoek

Workshop designing and conducting research with hidden populations

2 en 3 mei 2018 | 9.00 – 16.00 | NSCR | Amsterdam

Klik op de flyer voor meer informatie:

If you were going to design a research study with active criminals … how would you do it?
Where would you look for offenders? What would you talk about? And would it be safe?

 

Interested?
Submit a 100 word motivation statement to nscr@nscr.nl before 20 April.

Admission will be confirmed on a rolling basis until 27 April. A limited number of places are available. Participation is free and will include lunch on both days.

dr. Andrew Lemieux

Over dr. Andrew Lemieux

Andrew Lemieux studeerde biochemie en moleculaire biofyscia aan de Universiteit van Arizona waar hij zijn BSc (2005) en MSc (2006) behaalde en als 'undergraduate' werkte. In de zomer van 2005 verwierf hij een beurs voor onderzoek aan het Karolinska Instituut in Stockholm. In Zweden ontwikkelde Andrew belangstelling voor onderzoek naar criminaliteit en rechtshandhaving.

Na terugkeer in de Verenigde Staten vond hij een promotieplaats aan de Rutgers School of Criminal Justice in Newark, waar hij onder meer onderzoek deed naar misdrijven tegen bezoekers en toeristen, misdrijven tegen dieren in het wild, en naar tijdsgebaseerd slachtofferschapsrisico.

Andrew werkt momenteel aan een bruikbare typologie voor onderzoek naar en bestrijding van stroperij van olifanten in Afrika. Zijn kennis van stroperij heeft Andrew opgedaan tijdens veldwerk in Oeganda waarbij hij o.a. een aantal maanden bij de rangers van de Uganda Wildlife Authority heeft gewoond en waar hij participeerde in anti-stroperij patrouilles. Als oprichter van het WILD LEO Project heeft Andrew de ranger teams versterkt met technologie en training voor het verbeteren van het opsporen en analyseren van stroperij.

Andrew maakt deel uit van de Clusters Wildlife Crime en Ruimtelijk-temporeel.

Bekijk alle berichten

2011

Bosse, T; Gerritsen, C; Hoogendoorn, M; Jaffry, Waqar S; Treur, J

Agent-based vs. population-based simulation of displacement of crime : A comparative study Journal Article

Web Intelligence and Agent Systems : An International Journal, 9 , pp. 147-160, 2011.

BibTeX
NSCR